Sık Kullanılanlara Ekle

Y a z a r Ç i z e r: Google+’ın yeni görünümü!

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Google+’ın yeni görünümü!


Google çarşamba günü, kendi sosyal ağı olan Google+’ın yeni tasarımını anlatan videolar yayınladı. Ve Google+, kelimenin tam anlamıyla evrim geçirmiş!
Şirketten gelen son açıklamalar, yeni tasarım ile gelen yeni özelliklerin birkaç gün içinde açıklanacağı yönünde. Bu yeniliklerin başında ise özelleştirilebilecek olan uygulamalar ve profil sayfalarınıza esneklik kazandıracak olan navigasyon şeridi geliyor.
Ayrıca “Keşfet” sayfası da yeni gelenlerin arasında. Keşfet, kısaca sitede neyin trendy ve ilginç olduğunu görmenizi sağlayacak olan bir sayfa.
Google ayrıca sosyal ağın 2011'den bu yana 170 milyon kullanıcıya ulaştığını da bildirdi…
Google+’ın yeni görünümü!
Google+, şimdi ise kullanıcılarının profil sayfalarının daha büyük fotoğraflar içerebilmesini -aynı Facebook’un zaman tünelinde olduğu gibi- sağlayacak. Ayrıca arkadaşlarınızın ana sayfanızda ne kadar yer kaplayacağını belirleyebildiğiniz bir sistem de gelen yenilikler arasında.
Haber akışlarındaki bir başka önemli gelişme ise, yukarıdaki sabit ikonlar yerine, uygulamalar için sol tarafta bir şerit oluşturulmuş olması. Bu şerit ile kullanıcılar uygulamaları sürükle-bırak sistemi ile şeride yerleştirebilir ve onları yukarı-aşağı oynatabilirler. Aynı Windows 7'deki yeni başlat çubuğu sistemi gibi yani.
“Hepsi bir arada olunca, bu güçler sizin favorilerinize erişmenize ve zaman içinde tercihlerinizi belirlemenize çok yardımcı oluyor.” diye yazmış Google’dan Vic Gundotra şirket blogunda. “Ayrıca bizim “Büyük Gelecek” ve “Ondan Sonrası” hedeflerimiz için de önemli olan bir şerit sistemi oluşturduk. O yüzden, beklemede kalın.” diye de ekliyor.
Bir de “adanmış” bir Video Sohbet sayfası eklendi mevcut siteye, bundan sonra “Videoyla Sohbetler” sekmesi üzerinden video sohbetlere kolayca erişilebilecek. Ayrıca bu sekme, Google+ kullanıcılarının başkalarıyla tanışmasını, canlı yayınları izleyebilmesni ve Videoyla Sohbet billboardları üzerinden yeni sohbet odalarına girebilmesini sağlayacak.
“Henüz çok erken, yapılacak da birçok şey var, ama tüm Google’a mükemmel bir sosyal deneyim yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diyor Gundotra… Hayırlısı, ne diyelim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara