Sık Kullanılanlara Ekle

Y a z a r Ç i z e r: İşte hükümetin zam teklifi!

14 Mayıs 2012 Pazartesi

İşte hükümetin zam teklifi!

İşte hükümetin zam teklifi!


Hükümet memurlara ilk yıl için yüzde 3+3, ikinci yıl için ise yüzde 2+3 zam önerdi.

Bu teklifi değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Bu teklif yok hükmündedir, dağ fare bile doğurmadı. Bu kabul edilebilir bir teklif değil. Biz 2012 için taban ücretlerine 120 lira ve yüzde 16 zam, 2013 için de 80 lira zam artı yüzde 14 istiyoruz "dedi.

"BÜYÜYEN TÜRKİYE'DEN PAYIMIZI İSTİYORUZ"

Gündoğdu'nun açıklamaları şöyle:

"Türkiye'nin gerçek fotoğrafını yansıtan bir teklifle gelmelerini bekliyorum. Bu rakamlar uzlaşı habercisi rakamlar değil. Memur-Sen olarak bir değerlendirme yaptık, yarın 81 il ve ilçede bu teklifi kabul etmediğimizi söyleyeceğiz. Yarın 11 ile 14 arası alanlarda olacağız. Türkiye büyüyor ve bu büyümeden payımızı almak istiyoruz. Memura ayrı, işçiye ayrı muameleyi kabul etmiyoruz.

Asgari geçim indirimi belli, geçim standardı belli. Büyüyen Türkiye'nin memura da yansıması gerekiyor. 4C ile ilgili hiçbir teklif yok. Bu insanlar 12 ay evlerine ekmek götürürler ama bu ekmek çok küçük.

2011'de yüzde 8.5 büyümüşüz, enflasyon şu anda yüzde 11'lerde. Bu rakamlara bakarsak bizim teklifimizde bir sorun yok. Onların teklifini yeniden gözden geçirmesini öneriyoruz."

MÜSTEŞARA BİR GECEDE 720 LİRA ZAM

Göndoğdu, 666 sayılı KHK ile müsteşar maaşına bir gecede 720 TL zam yapıldığını böylece 10 yıl boyunca düşük memur maaşı ile yüksek memur maaşı arasındaki uçurumu kapatma çabasının sona erdiğini vurguladı. Bu makasın yeniden daraltılmasını istediklerinin altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara