Sık Kullanılanlara Ekle

Y a z a r Ç i z e r: D3200

5 Mayıs 2012 Cumartesi

D3200


Nikon’un APS-C ailesinde en alt sırada bulunan D3100, D3000 üzerine önemli bir güncellemeydi ancak serinin yine de en geri makinesiydi. D5100 ve D7000′in yeni algılayıcıları bu modelde kullanılmamıştı. Ancak Canon’un 1000D ve 1100D’si ile başedecek bir makineydi. Nikon şimdi bir adım daha atıyor ve D3200 ile giriş seviyesinde elini güçlendiriyor.


D3100 ile çok farkı yok gibi görünüyor ama değişen şeyler oldukça kritik. Öncelikle makinenin algılayıcısı değişiyor ve 24 MP oluyor. D3100′ün 14 MP algılayıcısından bir hayli yüksek. İşlemci de değişmiş. Expeed 3 işlemcisi ile gelen D3200, 1080p 30 fps video çekebiliyor ve 3 yerine 4 fps fotoğraf çekebiliyor. LCD de yenilenmiş ve 320k’dan 920k piksele çıkmış. Kesinlikle yerinde bir karar.

Yeni algılayıcı ve işlemci sayesinde ISO aralığı da artmış. Yeni makine ISO 6400′e çıkabiliyor.

Makinenin popüler olması garanti özelliği, kablosuz WU-1a adaptörü. Bu adaptör ile önce Android sonra iOS platformlarından bedava indireceğiniz uygulamalar üzerinden, çekilen fotoğrafları telefon ya da tabletlere indirebileceğiniz gibi, makinenizi uzaktan kontrol etmeniz de mümkün olacak. Bir çeşit Eye-Fi kart özelliği. Üstelik modülün 50-60$ civarı olması bekleniyor. Kişisel olarak merak ettiğim şey, wi-fi üzerinden çalışacak bu sistemin doğrudan transfere, ad-hoc, izin verip vermeyeceği. Eye-Fi kartlar ilk çıktıklarında arada bir ağ olmadan aktarım yapamıyordu. Doğrudan bağlanabilme özelliği sonradan eklenmişti. Nikon’un basın açıklamasından anladığım kadarı ile arada ağ olmadan aktarım yapılabilecek. Testler çıkınca görürüz.
Nikon D3200, mega piksel yarışının alt seviye de alevlenmesine sebep olabilir ki bu hiçbir zaman iyi bir haber değil zira yüksek çözünürlük ISO performansında düşmeye sebep olabildiği gibi, ucuz lenslerin yetersiz kalmasına da yol açmakta. Yani 24 MP’nin hakkını vermek için, kaliteli lens almak şart Üzerindeki 18-55′ten . Nikon gördüğümüz kadarı ile makine ölçüleri ile oynamamış ama tutuş kısmında biraz iyileştirme yapmış. Tutunca anlayacağız :) Makine iki renk seçeneğine sahip olacak.
Genel olarak düzgün bir ürün bizi bekliyor. Canon’un 1100D’sinden çok daha çekici olduğu kesin. Aksesuar için servet istememeleri de yine Canon’un kulaklarını çınlatmamıza sebep oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara